Pionieri - 13

Plic cu ştampilă prima zi a emisiunii "Pionieri" 1951 aplicată pe mărcile emisiunii "Un an de la înfiinţarea Organizaţiei de Pionieri" din 1950
Mi# 1226-28 (LP - 265)
Nota cu privire la drapelul, ecusonul şi insigna Organizaţiei Şoimii patriei
În proiectul regulamentului Organizaţiei Şoimii patriei se prevede: "Fiecare grupă de Şoimi ai patriei primeşte un drapel care are pe o parte drapelul tricolor, iar pe cealaltă parte insigna Organizaţiei imprimată pe fond roşu".
În conformitate cu această prevedere Biroul consiliului Naţional al Organizaţiei Pionierilor şi Biroul Comisiei pentru îndrumarea activitaţii Organizaţiei Şoimii patriei supun spre aprobare proiectul drapelului, insignei şi ecusonului Organizaţiei Şoimii patriei.
Drapelul Organizaţiei Şoimii patriei din România simbolizeaza caracterul de masă al Organizaţiei de copii şi legătura sa indisolubilă cu Organizaţia Pionierilor.
Drapelul este de formă dreptunghiulară, de culoare roşie; pe o parte va fi drapelul tricolor, iar pe cealaltă parte în centrul drapelului va fi aşezată emblema Organizaţiei care se va institui ca insignă şi ecuson.
În jurul emblemei înscrisă cu litere majuscule de culoare galbenă se află inscripţia "Organizaţia Şoimii patriei din R.S. România."
Modelul drapelului, insignei şi ecusonului, dimensiunile şi culorile acestora sunt cele prevăzute în anexa.
Uniforma Şoimilor pentru activităţi zilnice
1. Pentru fetiţe:
fustiţă albastră (pantalon albastru);
bluză portocalie cu epoleţi;
fundă roşie cu tricolor;
pălărie albastră;
ciorapi albi;
ecuson.
2. Pentru băieţi:
pantalon albastru (lung şi scurt);
bluză portocalie cu epoleţi;
fundă roşie cu tricolor;
şapcă albastră;
ciorapi albi;
ecuson.
Stenograma şedinţei Secretariatului
C.C. al P.C.R. din ziua de 19 septembrie 1977

Capitole

******************************************************************
PENTRU A SELECTA UN DOMENIU CLICK PE IMAGINE
******************************************************************

Partidul Comunist Român

Partidul Comunist Român
Partidul Comunist Român (PCR) a fost partidul la putere din România comunistă între anii 1946 şi 1989. Prin articolul 3 din Constituţia din 1965, PCR era desemnat drept "forţa politică conducătoare a întregii societăţi din Republica Socialistă România".

Uniunea Tineretului Comunist

Uniunea Tineretului Comunist
Uniunea Tineretului Comunist, acronim UTC, a fost organizaţia de tineret a Partidului Comunist Român.

Organizaţia Pionierilor şi Şoimilor Patriei

Organizaţia Pionierilor şi Şoimilor Patriei
La sfârşitul celui de-al doilea război mondial ia naştere organizatia "Pionierii României", pentru care a fost creată în 1945 revista "Înainte". Pe 30 aprilie 1949, într-o şedinţă festivă, la care a participat toată conducerea de partid şi stat, s-a hotărât înfiinţarea primelor detaşamente de pionieri. Decizia se luase la plenara din 22-24 decembrie 1948 a Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Elena şi Nicolae Ceauşescu

Elena şi Nicolae Ceauşescu
Nicolae Ceauşescu (n. 26 ianuarie 1918, Scorniceşti - d. 25 decembrie 1989, Târgovişte) a fost conducătorul Republicii Socialiste România din 1965 şi până la căderea regimului comunist în această ţară, survenită în 22 decembrie 1989, cu puţin timp înaintea execuţiei sale.

1 Mai

1 Mai
În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat 1 mai Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti.

23 august

23 august
La 23 august 1944 PCdR a contribuit alături de Partidul Naţional Ţărănesc, Partidul Naţional Liberal, Partidul Social Democrat Român şi Casa Regală la înlăturarea regimului progerman al Mareşalului Ion Antonescu, România trecând în tabăra Aliaţilor.

Agricultura socialistă

Agricultura socialistă
Cooperativizarea a devenit o formă de organizare în agricultură în aproape toate statele comuniste cu mai mult sau mai puţin succes, de la caz la caz.

Industria în "Epoca de aur"

Industria în "Epoca de aur"
Ceauşescu introduce un plan de dezvoltare economică în care, mai ales industriei i se imprima un ritm absurd.

Naţionalizarea

Naţionalizarea
Naţionalizarea este acţiunea de a lua bunuri private şi a le pune în domeniul statului. Este opusul privatizării. O naţionalizare masivă a avut loc în toate statele fostului bloc estic, în perioadă comunistă, printre care România, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Iugoslavia, Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria şi URSS (incluzând Rusia şi alte provincii sovietice ca Moldova sau Ucraina).

Personaje şi evenimente istorice exploatate de propaganda comunistă

Personaje şi evenimente istorice exploatate de propaganda comunistă
Gafe istorice în filme despre trecut - Mircea cel Bătrân vorbeşte în citate din Ceauşescu, armata lui Ştefan cel Mare lupta cu praştia, iar cusmele şi chiloţeii mov ai „Dacilor“ au existat doar în mintea celor care au realizat pelicula.

Curiozităţi

Curiozităţi
Categoria "No comment!"